Avokádo v obchodech je většinou tvrdé, ale to nevadí, za pár dní vám doma "dojde". Já ho nechávám v kuchyni na okně (pod tímto oknem není radiátor), a když změkne, buď ho zpracuji, nebo ho dám ještě na pár dní do lednice a pak s ním něco provedu.
Nejraději máme z avokáda pomazánku. Je velmi snadná a velmi chutná.
Ingredience:
- 1 zralé avokádo
- 1 menší stroužek česneku, prolisovat
- 1 polévková lžíce majonézy
- 2 polévkové lžíce jogurtu
- cca 2-3 polévkové lžíce nastrouhaného parmezánu
- sůl
- trochu citronové šťávy
- pár kousku nakrájených sušených rajčat (lze vynechat)
Avokádo začíná velmi rychle hnědnout a nezabrání tomu ani přidaná citronová šťáva, ale někde jsem četla, že když se nechá pecka z avokáda ležet blízko lednice, pomazánka v lednici nezhnědne. Možná to funguje, možná ne, ale za pokus to stojí, ne? ... Pokud něco zbude.