Při zběžném pohledu do lednice jsem došla k závěru, že je třeba zlikvidovat to, co už nesnese delší dobu skladování, nebo překáží a zabírá místo. V mrazáku byla dvě kuřecí stehna a ve špajzu "archivní" pórek.
Kuře a pórek. Co s tím? Kuře à la bažant by nebylo špatné (divoké koření a kousek slaniny je doma skoro vždycky), ale do toho se nehodí pórek a dělat pórkovou polévku se mi nechtělo, protože jsme ji měli nedávno.
Řekla jsem si, že kuře podusím, přihodím pórek a pak se uvidí. Dopadlo to velmi dobře a velmi jedle.
ingredience:
- 2 kuřecí čtvrtky + hl. mouka na obalení
- kousek másla na opečení masa
- 1 pórek, nakrájet na kolečka
- kousek slaniny (např. uzený bůček), nakrájet na drobno
- sklenka bílého vína
- cca 100 ml šlehačky
- cca 1-2 polévkové lžíce dijonské hořčice
- cca 2 čajové lžičky hořčičné mouky
- sůl, mletý pepř na dochucení
- 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
- pár kapek citronové šťávy na dochucení
Ps: Hořčičnou mouku jsem si koupila na vyletě do Budyšína a myslím, že se dá určitě vynechat a citrónovou šťávu přidávám, až když je omáčka hotová a nevaří se. Jako přílohu jsme měli těstoviny, ale jde to i s rýží nebo s noky.
Ahoj Dittko,tak Ty jsi také prožila Starce na chmelu,to tedy byla hurá akce padlá na hlavu!!! Teď alespoň vím jakou máš výdrž! Papáníčko bude určitě výborné podle ingrediencí (vínko zaručuje gurmánský zážitek) a po hořčičné mouce zapátrám! Máme tady totiž Vegu!!!:-) Přeji pohodový ,již druhý adventní týden! Daja
OdpovědětVymazatJj, na gymplu jsme jezdili zavádět (chmel) a na VŠ česat, ale naštěstí už ne ručně.
VymazatTu hořčičnou mouku můžeš určitě vynechat, stejně jsme každý jinak mlsný, chutí rozličných :-)
Jo, dneska jsem pekla linecké dle toho tvého receptu s tím rozdílem, že jsem do něj nastrouhala ještě citronovou kůru a dobrý. Teď se musí ještě rozležet.
Podle toho, co vidím a čtu by mi určitě chutnalo, Dittu. Jen ta hořčičná mouka je pro mne zatím neznámou...Člověk se stále učí :o)
OdpovědětVymazatHezký večer, Helena
Helčo, myslím, že ta mouka je něco jako sušená hořčice, nebo jak se to jmenuje. Často to bývá v receptech na anglických blogách. Mohli by to mít třeba u Marks and Spencer, ale klidně to vynechej.
VymazatTohleto vaření mám nejraději - uklidit lednici, mrazák, špajz - a jako bonus výborné domácí kvalitní jídlo! Přeji pohodové vánoce a kopec dobrých receptů!
OdpovědětVymazatJj, bylo to vážně dobré, ale ne vždy se to povede :-)
Vymazat