Pamatuji se, že moje babička mívala celoročně na kuchyňském okně mističku s vodou a v ní byl odkrojený vršek petrželového kořene, který se během několika dní pěkně zazelenal a dala se sklízet petrželová nať. Nebylo jí mnoho, ale na posypání vařených brambor, nebo přidání do talíře polévky to bohatě stačilo.
Taky občas "zasadím" petržel a tohle je výsledek:
Dittu, hezky si oprášila babičkovské zvyky. Zeleného není nikdy dost, v kuchyni na okně mám květináč s koupenou bazalkou, vlastní řeřichu a cibuli, ze které rostou pěkné výhonky...
OdpovědětVymazatHezký podvečer, moc tě zdravím! Helena
Ahoj Helčo, řeřichu jsem si taky dříve dávala do misky s vatou a vodou, stejně tak česnek a sadbové cibulky na nať, ale ty tu cibuli asi dáváš do hlíny, to bych mohla taky vyzkoušet - asi ta cibule déle vydrží. No jo, není nad čerstvou bylinku nebo nějakou tu nať. Měj se hezky.
VymazatJo Dittko, tak to mě také naučila babi, (jak je dobře je mít!!!!) Ještě k ni přidala půl cibule,ta vyrašila také a už bylo co na chleba s domácím sádlem!!! Mňam!!!! Dobře ,že jsi mi to připomenula.Jdu z oslav do oslav a zapomínám na moc věcí.Ve středu jdu k zubaři,moc se netěším.....Daja
OdpovědětVymazatDajo, ty jsi teda flamendr :-)
VymazatU zubaře, doufám, dobrý.
Tak jsem úplně náhodou objevila tenhle blog...a určitě tu nejsem naposledy!! Zelená petrželka se teď v zimě určitě hodí!!
OdpovědětVymazatDěkuji za "objevení". Fandů není nikdy dost :-)
VymazatUž jsem se taky koukla do jedlíkova a myslím, že je z čeho vybírat.